BRITANSKI MINISTAR ODBRANE UDARIO NA PUTINA: "Malo je verovatno da će uspeti da okupira Ukrajinu"

Tanjug

12. 08. 2022. u 07:50

BRITANSKI ministar odbrane Ben Volas izjavio je u Kopenhagenu, gde je održana donatorska konferencija za vojnu pomoć Ukrajini, da je malo verovatno da će ruski predsednik Vladimir Putin, kako je rekao, "uspeti da okupira Ukrajinu".

БРИТАНСКИ МИНИСТАР ОДБРАНЕ УДАРИО НА ПУТИНА: Мало је вероватно да ће успети да окупира Украјину

FOTO: EPA

Kako je rekao Volas, ruska invazija na Ukrajinu je "usporena" i "počela je da propada", preneo je Gardijan.

Volas je rekao da se i dalje vode borbe, ali da Rusija slabi u mnogim oblastima.

- Nisu uspeli do sada i sumnjam da će ikada uspeti da okupiraju Ukrajinu. Njihova invazija je posustajala i stalno se menjala do te mere da su se zapravo fokusirali samo na delove juga i istoka, koji su daleko, daleko od njihove takozvane specijalne operacije koja je trebalo da traje tri dana - poručio je britanski ministar odbrane.

Kako je rekao, ta tri dana su se sada produžila na više od 150, što je skoro šest meseci, i uz značajne gubitke u opremi i vojnicima.

- Putin se kockao, mislio je da ćemo u avgustu, posle nekoliko meseci, svi da se umorimo od ovog sukoba i da bi međunarodna zajednica krenula u različitim pravcima. Pa se pokazalo suprotno - dodao je Volas.

Zapadne zemlje juče su obećale da će izdvojiti više od 1,5 milijardi evra kako bi pojačale vojne kapacitete Ukrajine u ratu protiv Rusije, saopštio je danski ministar odbrane Morten Bodskov.

Ova pomoć je dogovorena na konferenciji predstavnika 26 zemalja u Kopenhagenu, a novac će biti iskorišćen da se isporuči oružje, rakete i municija, kao i da se poveća postojeća proizvodnja oružja u Ukrajini, preneo je ranije Rojters.

BONUS VIDEO: 

DEJSTVO RUSKE ARTILjERIJE: Izveštači "Novosti" na položaju u blizini Jasinovate

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)