MIZINCEV SAOPŠTIO NAJNOVIJE INFORMACIJE: Ukrajinci granatirali pivaru, stradala jedna osoba

Tanjug

11. 08. 2022. u 23:08

USLED ukrajinskog granatiranja pivare u Donjecku došlo je do curenja više od šest tona amonijaka, a jedna osoba je poginula, izjavio je danas načelnik ruskog Centra za upravljanje nacionalnom odbranom Mihail Mizincev.

МИЗИНЦЕВ САОПШТИО НАЈНОВИЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ: Украјинци гранатирали пивару, страдала једна особа

Foto: Shutterstock/Profimedia/Ilustracija

- Dana 10. avgusta 2022. godine artiljerijske jedinice mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine pucale su na teritoriju pivare u Donjecku, gde su se nalazile opasne hemikalije koje se koriste u procesu proizvodnje, iz pravca sela Avdijevka - rekao je Mizincev na brifingu, preneo je Interfaks.

Kako je rekao, usled granatiranja oštećen je kapacitet rashladnog sistema od 40 tona iz kojeg je iscurilo više od šest tona amonijaka.

- Nakon eksplozije formirao se otrovni oblak koji se proširio na površinu od dva kvadratna kilometra. Jedan radnik preduzeća je preminuo, dvoje su zadobili teške opekotine respiratornog trakta - rekao je Mizincev.

Naveo je da incident smatra "namernim granatiranjem".

Dodao je da su jedinice ministarstva za vanredne situacije DNR-a reagovale brzo kako bi se pozabavile posledicama artiljerijskog udara i sprečile žrtve među lokalnim civilima.

BONUS VIDEO - RAKETIRAN HOTEL "DONBAS PALAS": Nastradala jedna osoba

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri