ZAPOSLENI IH MOLILI DA SE VRATE NA POSAO: Mekdonalds ponovo otvara restorane u Ukrajini

Novosti online

11. 08. 2022. u 17:10

KOMPANIJA Mekdonalds saopštila je danas da planira ponovo otvaranje svojih restorana u Ukrajini u narednih nekoliko meseci, što je prvi signal povratka zapadnih preduzeća u tu zemlju, iako se sukob sa Rusijom nastavlja, javlja Rojters.

ЗАПОСЛЕНИ ИХ МОЛИЛИ ДА СЕ ВРАТЕ НА ПОСАО: Мекдоналдс поново отвара ресторане у Украјини

Foto: Profimedia/Ilustracija

Najveći svetski lanac hamburgera zatvorio je sve restorane u Ukrajini i Rusiji u martu, nakon specijalne vojne operacije Moskve na tu istočnoevropsku zemlju.

Mekdonalds, koji je imao 109 restorana u Ukrajini, nije precizirao koliko lokala planira ponovo da otvori, a većinu od 850 restorana u Rusiji je prodao u maju jednom od svojih lokalnih licenciranih partnera.

Odluka o ponovnom otvaranju lokala u Ukrajini doneta je posle "opsežnih konsultacija i razgovora sa ukrajinskim zvaničnicima, dobavljačima i stručnjacima za bezbednost, i uzimajući u obzir molbe naših zaposlenih da se vrate na posao", naveo je u poruci zaposlenima Pol Pomroj, šef Mekdonaldsovog sektora za međunarodna tržišta.

Iz kompanije su dodali da rade na tome da dobavljači dopremaju namirnicr do restorana i na vraćanju zaposlenih na posao uz poboljšanje bezbednosnih protokola.

Američki lanac hamburgera će prvo početi s ponovnim otvaranjem restorana u Kijevu i u zapadnoj Ukrajini, u oblastima koje su bile pošteđene sukoba.


BONUS VIDEO: Dejstvo ruske artiljerije
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DAN ČISTE ENERGIJE: Obnovljiva energija je kamen temeljac za borbu protiv klimatskih promena