ZELENSKI MOLI ZA POMOĆ: "Što pre zaustavimo Rusiju, pre ćemo se osećati bezbedno"

Novosti online

11. 08. 2022. u 16:17

SPECIJALNA vojna operacija Rusije u Ukrajini traje skoro pola godine, a predsednik ove zemlje, Vladimir Zelenski pozvao je danas zapadne države da obezbede više novca za pomoć njegovoj vojsci.

ЗЕЛЕНСКИ МОЛИ ЗА ПОМОЋ: Што пре зауставимо Русију, пре ћемо се осећати безбедно

Foto: Facebook/Volodimir Zelensьkiй

- Što pre zaustavimo Rusiju, pre ćemo se osećati bezbedno - rekao je Zelenski obraćajući se evropskim liderima na konferenciji u Danskoj koja ima za cilj da unapredi finansiranje naoružanja, obuke i deminiranja u Ukrajini, prenosi "ABC Njuz".

Zelenski je rekao da je njegovoj državi potrebno naoružanje i municija za odbranu.

Ukrajinski ministar odbrane Aleksij Reznikov, koji je prisustvovao konferenciji u glavnom gradu Danske, rekao je novinarima da je nabavka više aviona lovaca trenutno prioritet zemlje.

- U prvoj fazi su nam potrebni borci. Posle toga deminiranje - rekao je Reznikov.

Danska je zajedno sa Velikom Britanijom i Ukrajinom domaćin jednodnevne konferencije u Kopenhagenu. Britanski ministar odbrane Ben Volas rekao je da je cilj konferencije obezbeđivanje "konkretnih koraka".

Pre početka konferencije, danska vlada je saopštila da će Ukrajini poslati dodatnih 110 miliona evra, čime bi ukupana donacija Danske ovoj zemlji dostigla više od 401 milion.

Danska premijerka Mete Frederiksen je na otvaranje konferencije izjavila da neće izneveriti Ukrajinu.


BONUS VIDEO: Dejstvo ruske artiljerije
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)