ISLAMSKI DŽIHAD NAJAVLJUJE VOJNI ODGOVOR: Raste broj žrtava u pojasu Gaze (VIDEO)

Novosti online

07. 08. 2022. u 09:24

TRENUTNI bilans poginulih u Gazi je 29, uključujući šestoro dece, saopštilo je Ministarstvo zdravlja palestinske enklave koje vodi Hamas.

ИСЛАМСКИ ЏИХАД НАЈАВЉУЈЕ ВОЈНИ ОДГОВОР: Расте број жртава у појасу Газе (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP Photo/Adel Hana

Izraelska vojske saopštila je ranije da je Izrael u petak otpočeo operaciju sa ciljem da gađa palestinsku grupu Islamski džihad u Gazi.

Vojska je u dva dana ubila dvojicu lidera ove grupe iz koje poručuju da je „vreme da se odgovori na zločine okupacije“.

Izraelska vojska je potvrdila da je od petka popodne do sinoć na Izrael ispaljeno više od 160 raketa iz pojasa Gaze, preneo je „Tajms of Izrael“.

Vojska je navela da je izraelski raketni odbrambeni sistem Gvozdena kupola pokazao 95 odsto uspešnosti u presretanju projektila, koje su prema izraelskim gradovima ispalile grupe iz pojasa Gaze.

Portparol izraelske vojske Ran Kočav rekao je na brifingu za novinare da oko 30 raketa koje su ispaljene nije prešlo u Izrael, već je palo unutar pojasa Gaze.

Izraelska vojska optužuje palestinski Islamski džihad da koristi civile kao „živi štit“ i da ubijaju svoje ljude u neuspešnim raketnim napadima.

Savet bezbednosti UN sutra bi trebalo da se sastane na vanrednoj sednici povodom eskalacije sukoba u Pojasu Gaze.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade