NIJE VAM PUTIN KRIV ZA SVE: Američki pukovnik i bivši senator tvrdi da Bela kuća vodi Ameriku u ćorsokak

P. Z. S. / ria.ru

24. 07. 2022. u 21:04

AMERIČKO rukovodstvo se zavlači u ćorsokak uz pomoć politike sankcija Rusiji, što dovodi do povećanja cena energenata, napisao je na Tviteru bivši senator države Virdžinije i pukovnik u penziji Ričard Blek.

НИЈЕ ВАМ ПУТИН КРИВ ЗА СВЕ: Амерички пуковник и бивши сенатор тврди да Бела кућа води Америку у ћорсокак

Foto AP


-Vreme je da prestanemo da krivimo Putina za visoke cene goriva. Rusija nije uvela restriktivne mere na izvoz uglja, nafte i prirodnog gasa. Kongres ih je uveo. Pa hajde da prestanemo da tražimo krivce negde tamo, jer su oni kod nas, rekao je političar.

Prema njegovim rečima, Evropa funkcioniše na sličnom principu. Tako Evropska unija, govoreći o značajnom smanjenju isporuka gasa gasovodom Severni tok, ne želi da prizna da se to dogodilo zbog nespremnosti Kanade da na vreme vrati remontovanu turbinu.

Takva politika Zapada je iracionalna i destruktivna, jer dovodi do ogromnih ekonomskih preokreta, rekao je Blek.

Posle početka ruske specijalne operacije demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine, Zapad je pojačao sankcioni pritisak na Moskvu. Mnoge zemlje su najavile zamrzavanje ruske imovine, sve su glasniji pozivi da se napusti energetska energija iz Rusije. Sve se to pretvorilo u probleme za Evropu i SAD, što je izazvalo povećanje cena hrane i goriva.

Sredinom juna Gasprom je smanjio protok Severnog toka za oko 60 odsto, objašnjavajući to kašnjenjem u radu Simensa, koji zbog antiruskih sankcija koje je uvela Otava nije mogao da vrati turbinu za CS Portovaja sa popravke.

Početkom jula problem je rešen: Kanada je pristala da pošalje turbinu Nemačkoj radi daljeg prebacivanja u Rusiju. Ipak, iz Gasproma su saopštili da još nisu dobili nikakva dokumenta o ovom pitanju.

Moskva je više puta naglašavala da je smanjenje snabdevanja posledica samo restriktivnih mera. Kako je primetio Vladimir Putin, Gasprom ispunjava i namerava da ispuni sve obaveze i spreman je da pumpa gas koliko je potrebno.

BONUS VIDEO - UNIŠTENA DVA AMERIČKA SISTEMA HIMARS: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri