ZA DAN UNIŠTILI 11.000 MINA: Ruski saperi proverili 4.300 hektara u DNR

P. Z. S. / ria.ru

20. 07. 2022. u 22:02

JEDINICE za razminiranje Oružanih snaga RF i Ministarstva za vanredne situacije Rusije deaktivirale su 10.900 eksplozivnih objekata u DNR i LNR dnevno, izjavio je u sredu načelnik Centra za kontrolu nacionalne odbrane Ruske Federacije general-pukovnik Mihail Mizincev.

ЗА ДАН УНИШТИЛИ 11.000 МИНА: Руски сапери проверили 4.300 хектара у ДНР

Foto Tanjug/AP


-Ukupno je kontrolisano 4.386,96 hektara teritorije (195,48 hektara dnevno); 41 objekat (od toga 13 društveno značajnih objekata); četiri mosta i 9,64 kilometra puteva.

Otkriveno je i neutralisano 83.080 eksplozivnih objekata, uključujući 10.910 dnevno, rekao je on na brifingu, govoreći o radu ruskih sapera u Donbasu.

Rusija je započela vojnu operaciju u Ukrajini 24. februara. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Planirano je da se sprovede "demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine" kako bi na sud izveli sve ratne zločince odgovorne za "krvave zločine nad civilima" Donbasa.

Prema rečima Ministarstva odbrane Ruske Federacije, oružane snage su usredsređene samo na vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, i 25. marta završeni su glavni zadaci prve faze - značajno je smanjen borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj ruske vojske je oslobađanje Donbasa.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE SNIMKE RUSKOG MINISTARSTVA ODBRANE: Helikopteri u akciji u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Dvojezične državne škole sve traženije, a jedna se uskoro otvara i u Beogradu na vodi!