ŠALJU 20 HIMARSA KIJEVU: General Milej – Američka vojna pomoć Ukrajini

P. Z. S. / ria.ru

20. 07. 2022. u 19:57

SJEDINjENE Države i njihovi saveznici su se obavezali da će Ukrajini dati više od 20 višecevnih raketnih bacača HIMARS, od kojih je 12 već prebačeno, rekao je Mark Milej, predsednik Združenog generalštaba SAD.

ШАЉУ 20 ХИМАРСА КИЈЕВУ: Генерал Милеј – Америчка војна помоћ Украјини

Foto: Tanjug/AP


-Do danas smo preneli 12 HIMARS-a u Ukrajinu. Ovo je deo više od 20 koje su obećale SAD i naši saveznici", rekao je on novinarima posle četvrtog sastanka zemalja koje pružaju vojnu pomoć Ukrajini.

Foto: Jutjub/U.S. MILITARY CENTRAL

Sledeći paket američke pomoći, koji će biti predstavljen ove nedelje, uključiće još četiri takva MLRS.

Šef Pentagona Lojd Ostin, koji je prisustvovao konferenciji za novinare sa Milijem, rekao je da se lanseri predaju sa vođenim projektilima dometa od 80 kilometara.

Ruska Federacija je ranije poslala notu zemljama NATO-a zbog isporuke naoružanja Ukrajini. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju.

Ministarstvo spoljnih poslova RF saopštilo je da se zemlje NATO-a „igraju vatrom“ isporukom oružja Ukrajini. Pres-sekretar predsednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov primetio je da pumpanje Ukrajine oružjem sa Zapada ne doprinosi uspehu rusko-ukrajinskih pregovora i da će imati negativan efekat.

BONUS VIDEO - UNIŠTENA DVA AMERIČKA SISTEMA HIMARS: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije