POTPUNI HAOS NA AUTO-PUTU U AMERICI: Nebo se zamračilo zbog peščane oluje, u lančanom sudaru poginulo šest osoba (FOTO/VIDEO)

Novosti online

16. 07. 2022. u 17:50

ŠEST osoba je poginulo u petak kada je oblak prašine praćen olujom i vetrom brzine gotovo 100 kilometara na čas prekrio auto-put u američkoj državi Montani i izazvao veliki lančani sudar, piše Vašington post.

ПОТПУНИ ХАОС НА АУТО-ПУТУ У АМЕРИЦИ: Небо се замрачило због пешчане олује, у ланчаном судару погинуло шест особа (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Amy Lynn Nelson/The Billings Gazette via AP

U lančanom sudaru na auto-putu 90 nedaleko od grada Hardina učestvovalo je 21 vozilo, uključujući šest kamiona, rekao je portparol saobraćajne policije poručnik Džej Nelson.

Video objavljen na društvenim mrežama prikazuje vozila razbacana po magistrali, uključujući i kamione koji su izgubili kontrolu i udarali u vozila.

Vlasti smatraju da je peščana oluja na kraju izazvala lančani sudar.

- Izgleda da je duvao jak vetar, što je izazvalo peščanu oluju sa nultom vidljivošću - rekao je Nelson.

Imena i godišta poginulih nisu objavljeni, a vlasti su saopštile da je bilo i više povređenih, ali nisu precizirali broj.

Guverner Montane Greg Đanforte napisao je na Tviteru da je "duboko potresen zbog vesti o nesreći u blizini Hardina".

- Molim vas, pridružite mi se u molitvi za žrtve i njihove najmilije - napisao je on.

Državni tužilac Montane Ostin Knudsen rekao je da je u toku istraga o okolnostima nesreće.

- Objavićemo više informacija kada budu dostupne - rekao je Knudsen, i dodao da se moli za sve koji su pogođeni tragičnim događajem.

Nik Verc, meteorolog iz Bilingsa u Montani, rekao je da vetrovi takve prirode lako mogu da pokupe prašinu, i da izuzetno brzo otežaju vidljivost.

- Ako su pogledali u nebo, verovatno nisu videli ništa niti su mogli da naslute da će uslediti oluja. Bio je to samo nalet vetra koji se pojavio niotkuda - rekao je Verc.

BONUS VIDEO: BORBA PROTIV VATRENE STIHIJE - U Španiji besne šumski požari

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju