PODRŠKA EKONOMSKOM RATU PROTIV MOSKVE JENJAVA Američki novinar: "Šanse za novi paket sankcija svedene na nulu"

Novosti onlajn/R. V.

07. 07. 2022. u 17:29

EVROPA sve više počinje da sumnja u potrebu da pomogne Ukrajini zbog pogoršanja ekonomske situacije, piše kolumnista Dag Bendou za "Amerikan Konzervativ", prenose RIA Novosti.

ПОДРШКА ЕКОНОМСКОМ РАТУ ПРОТИВ МОСКВЕ ЈЕЊАВА Амерички новинар: Шансе за нови пакет санкција сведене на нулу

Foto: Tanjug AP

- Podrška ekonomskom ratu protiv Moskve jenjava kako se krećemo na zapad preko kontinenta - primetio je autor.

Foto: Printskrin/www.theamericanconservative.com

Kao primer je naveo zemlje poput Italije i Nemačke, gde je situacija veoma napeta zbog politike sankcija koju vodi Evropska unija.

Bendou navodi nedavnu anketu Evropskog saveta za spoljne odnose koja ilustruje rastuće neslaganje javnosti o situaciji u Ukrajini, uprkos zvaničnim stavovima evropskih vlada. Prema podacima, sve veći broj Italijana, Francuza, Nemaca i Rumuna optužuje Kijev, Brisel i Vašington za nespremnost da reše izbijanje sukoba.

Tako se ističe da je u Italiji 52 odsto ispitanika bilo za što brže rešenje krize, u Nemačkoj 49 odsto, u Rumuniji 42, a u Francuskoj 40. Istovremeno, ispitanici su priznali mogućnost ustupaka od Ukrajine.

- Kako se sukob odugovlači, on bi mogao da postane ključna linija podele na kontinentu. Ako politički lideri ne uzmu u obzir razlike u stavovima građana, onda jedinstvu Evrope može doći kraj - citira je autor mišljenje napisano za anketu Evropskog saveta za spoljne odnose.

On naglašava da se u najvećim i najuticajnijim zemljama kontinenta beleži rast „disidenata“ i navodi da su u takvim uslovima šanse za usvajanje novih paketa sankcija Rusiji svedene skoro na nulu.

Posle početka ruske vojne specijalne operacije demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine, Zapad je pojačao sankcioni pritisak na Moskvu. Mnoge zemlje su najavile zamrzavanje ruske imovine, sve su glasniji pozivi da se napusti energetska energija iz Rusije. Ove mere su se ispostavile kao problem za sam Zapad – dovele su do povećanja inflacije i cena hrane i goriva.

BONUS VIDEO:

UNIŠTENA DVA AMERIČKA SISTEMA HIMARS: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)