MEDVEDEV UPOZORAVA NA NESTANAK EVROPSKE DRŽAVE: Ona može u EU samo pod jednim uslovom

Novosti online

25. 06. 2022. u 19:14

ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev ne smatra mogućim direktno članstvo Moldavije u Evropsku uniju, već samo stvaranjem "nove Velike Rumunije".

МЕДВЕДЕВ УПОЗОРАВА НА НЕСТАНАК ЕВРОПСКЕ ДРЖАВЕ: Она може у ЕУ само под једним условом

Foto: Tanjug

- Moldavija je ušla u dugi red za ulazak u EU, razvučen decenijama. Srećno! Ali želite da idete brže. Stoga, drugi način da se dobije članstvo u EU postaje mnogo relevantniji, stvaranje nove Velike Rumunije - napisao je on.

Medvedev tvrdi da zvaničnici Rumunije otvoreno tragaju za različitim mogućnostima „legalnog preuzimanja“ Moldavije, prenosi TASS.

On je optužio predsednicu Moldavije Maju Sandu da je "spremna da se odrekne državnosti u jednom potezu" jer, kako navodi, ima i rumunsko državljanstvo i obećana joj je visoka pozicija u "novoj Velikoj Rumuniji".

- U pokušaju da zadovolje svoje nove gospodare, spremni su da se pridruže evropskim sankcijama protiv Rusije. Pa, neka pokušaju. U tom slučaju mogu biti sigurni da od nas ne da neće dobiti energente po visokoj ceni, nego ih neće dobiti uopšte - zaključio je Medvedev.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

UPOZORENJE: Nemojte piti kafu ako ste u nekoj od OVIH grupa