IRANAC PUCAO U GEJ KLUBU: Premijer Norveške Jonas Gar Store uputio Kvir zajednici poruku podrške

V.N.

26. 06. 2022. u 06:00

DVE osobe su ubijene, a 21 je ranjena u pucnjavi juče ujutru u Oslu, saopštila je policija, a prenosi Bi-Bi-Si. Kako je navedeno, policija je u 1:19 dobila više dojava o pucnjavi u centru grada, u noćnom klubu i obližnjim ulicama u Oslu, a po dolasku na lice mesta, napadač je brzo savladan.

ИРАНАЦ ПУЦАО У ГЕЈ КЛУБУ: Премијер Норвешке Јонас Гар Сторе упутио Квир заједници поруку подршке

Ispred kluba, Foto AP

Osumnjičeni, muškarac star 42 godine, uhapšen je na licu mesta i optužen za ubistvo, pokušaj ubistva i krivično delo terorizma, rekao je tužilac Kristijan Hatlo novinarima, prenosi Si-En-En.

On je naveo da je reč o norveškom državljaninu poreklom iz Irana i da je on odranije poznat policiji, ali je do sada kažnjavan samo zbog lakših krivičnih dela.

"London pab" je popularan gej bar i noćni klub u centru Osla, u kome je za subotu bila planirana godišnja Parada ponosa, ali je događaj u norveškoj prestonici otkazan na preporuku policije.

Ispred kluba, Foto AP

Osumnjičeni je tokom pucnjave bio naoružan sa dva oružja, saopštila je policija, naveo je Si-En-En.

U vreme konferencije za štampu, policija je pokušala da ispita osumnjičenog, ali još uvek nije uspela u tome, saopštili su zvaničnici.

Jedna žena je rekla listu "Verdens Gang" da je napadač pažljivo nišanio svoje mete.

Norveški premijer Jonas Gar Store izrazio je saučešće žrtvama, nazvavši pucnjavu "surovim i duboko šokantnim napadom na nevine ljude". "Saosećam sa žrtvama i njihovim porodicama. Još ne znamo šta stoji iza ovog strašnog čina, ali kvir zajednici koja je sada u strahu i u žalosti želim da kažem da smo svi uz njih", napisao je Store na "Fejsbuku", prenosi Si-En-En.

RAZMENA VATRE I VAN KLUBA

Mesto zločina se protezalo na više lokacija, od kluba "London pab" preko još jednog kluba u blizini, kao i okolnih uličica, a u jednoj od njih je ubica ubrzo uhapšen, samo nekoliko minuta nakon otvaranja vatre, saopštio je zvaničnik policije Tor Barstad, preneo je Rojters.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

AMERIKA DAJE RAFU ZA MANJI UDAR NA IRAN? Netanijahu navodno promenio plan kontraudara na Teheran posle razgovora sa Bajdenom