(MAPA) KOTAO ZA 7.000 PRIPADNIKA VSU: Nazire se kraj borbi za Lisičansk, Ukrajinci već napuštaju položaje

P. Z. S. /telegram rybar

23. 06. 2022. u 18:08

VODE se žestoke borbe za Lisičansk, a Narodna milicija LNR stavila je pod kontrolu jedini put koji vodi u taj grad iz Severska.

(МАПА) КОТАО ЗА 7.000 ПРИПАДНИКА ВСУ: Назире се крај борби за Лисичанск, Украјинци већ напуштају положаје

Foto EPA

Odsečeno je oko 5.000-7.000 ukrajinskih vojnika. Ruska artiljerija nanosi strahovite udare po položajima VSU.


*Jedinice Oružanih snaga Rusije, probivši odbranu neprijatelja, završile su opkoljavanje grupacije VSU u Gorskome-Zolotoju.

*Savezničke trupe čiste kotao: Katerinovka, Zolote-4, Zolote-3 (Stakhanov), Novoivanovka, zauzeta je oblast rudnika Karbonit u Gorskom.

*U Gorskom, Zolotoju i predgrađima postoje najmanje 4 bataljona od 24 Ombr, 57 Ombr i 10 Ogšbr.

*Razvijajući ofanzivu, savezničke snage su stigle do južne periferije Lisičanska.

Ilustracija Donbas/ rybar



*Oružane snage Rusije, goneći jedinice Oružanih snaga Ukrajine u povlačenju, zauzele su južni deo Volčejarovke i uspostavile kontrolu vatre nad autoputem Lisičansk-Seversk. Ovo je poslednji put snabdevanja Lisičansko-Severodonjecke grupacije Oružanih snaga Ukrajine. Delovi ukrajinske vojske u Lisičansku i Severodonjecku su u operativnom opkoljenju.

*Žestoke borbe vodile su se u industrijskim zonama na južnoj periferiji Lisičanska, gde jedinice 24. brigade, 80. vazdušno-desantne brigade i 110. brigade Odbrambenih snaga drže položaje u fabrici želatina i fabrici proizvoda od gume.

*Neke neprijateljske jedinice pokušavaju da napuste Lisičansk. Ima i pokušaja organizovanog izlaska iz grada, i bekstva u koloni sa civilima. Kolone sa vojnom opremom izložene su raketnim i topovskim udarima.

*U pojedinim oblastima Severodonjecka dolazi do intenzivnog granatiranja položaja Oružanih snaga Ukrajine. Jedinice 79. vazdušno-desantne brigade trpe velike gubitke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

IZRAEL IZVEO NAPAD NA IRAN: Tri drona primećena u Isfahanu, aktiviran i PVO (VIDEO)