PENS KRITIKUJE BAJDENA: Bivši potpredsednik SAD ne isključuje kandidaturu za šefa Bele kuće 2024. godine

D. D. S.

21. 06. 2022. u 13:20

BIVŠI potpredsednik Majk Pens rekao je da "neće dozvoliti demokratama" da iskoriste 6. januar da "odvrate pažnju sa svoje neuspešne agende" i pohvalio dosadašnje rezultate bivšeg predsednika Donalda Trampa. No, on je ukazao da na njegovu odluku da li će se kandidovati za Belu kuću 2024. godinu neće uticati Trampovi planovi za reizbor.

ПЕНС КРИТИКУЈЕ БАЈДЕНА: Бивши потпредседник САД не искључује кандидатуру за шефа Беле куће 2024. године

Foto: Printskrin

Govoreći za Foks njuz didžital ocenio je da predsednik Bajden "prihvata politiku radikalne levice":

- U vreme kada imamo inflaciju na vrhuncu, najveću u poslednjih 40 godina, cene benzina su se više nego udvostručile otkako smo Tramp i ja napustili funkciju. Kriza je na našoj južnoj granici, rat je u istočnoj Evropi, katastrofalno je bilo povlačenje iz Avganistana...To su stvari o kojima mi ljudi pričaju svuda - rekao je Pens i istakao da "pitanja koja se tiču američkog naroda, kao što je to često slučaj, nisu ono na šta se Vašington fokusira".

U međuvremenu, poslanici u odboru Predstavničkog doma istražuju napad na Kapitol 6. januara 2021. godine i navode da je Trampovo insistiranje da su izbori 2020. ukradeni podstaklo nasilje. Odbor održava seriju javnih saslušanja u pokušaju da privuče pažnju Amerikanaca pre novembarskih izbora na sredini mandata:

- Šesti januar je bio tragičan dan i znam da smo izvršili svoju dužnost, ali uvek ću biti ponosan na naš rekord - rekao je Pens. - I neću dozvoliti demokratama da iskoriste taj tragični dan da odvrate pažnju sa svoje promašene agende ili da ponize namere 74 miliona Amerikanaca koji su se okupili iza našeg cilja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!