ZAPAD JE UMORAN OD UKRAJINE: Kanadski poslanik potvrdio, razgovara se da Kijev odustane od teritorija

M.Đorđević

11. 06. 2022. u 14:09

ZAMOR Zapada od ukrajinske krize izražava se u pozivima Kijevu da ustupi neke teritorije, rekao je Ivan Bejker, poslanik u kanadskom parlamentu iz Liberalne partije.

ЗАПАД ЈЕ УМОРАН ОД УКРАЈИНЕ: Канадски посланик потврдио, разговара се да Кијев одустане од територија

Ilustracija V. N.

Francuski predsednik Emanuel Makron je nedavno rekao da je neophodno da se smiri - Rusija, rekao je političar u eteru TV kanala Ukrajina 24.

Razgovara se o tome da Ukrajina odustane od svojih teritorija, potvrdio je Bejker, dodajući da je zabrinut.

Volodimir Zelenski je ranije primetio da je svet umoran od situacije u Ukrajini i da Kijev počinje da se usmerava prema nepovoljnom rezultatu u pitanju sporazuma sa Moskvom.

Kanada nema oružje obećano Ukrajini

Kanadski  Bejker rekao je i da je isporuka oružja Ukrajini veliko opterećenje za kanadski budžet, i da zemlja mora da kupuje oružje od Sjedinjenih Država.

Prema njegovim rečima, Otava je Ukrajini već isporučila oružje u vrednosti od 200 miliona dolara, od čega je 100 miliona teško naoružanje, uključujući haubice M777 i njihovu municiju. Kanada je takođe nedavno dogovorila paket vojne pomoći od 400 miliona dolara, dodao je on.

- Za zemlju kao što je Kanada, koja ima relativno malu vojsku, ovo je veoma značajan novac. Mi nemamo ovo oružje kod kuće, moramo ga kupiti na međunarodnom tržištu i raditi sa Sjedinjenim Državama", rekao je Bejker u etru. TV kanala Ukrajina 24.

Ruski ambasador u Kanadi Oleg Stepanov rekao je ranije da pumpanje Ukrajine kanadskim oružjem ne pomaže Kijevu, ali je dolilo ulje na vatru. On je takođe naglasio da je kanadska vlada izabrala najrazorniji način u pogledu uplitanja u sukob i Ukrajini.

BONUS VIDEO: ZELENSKI SE OBRATIO IZ KIJEVA: Ne plašim se, naša vojska drži liniju fronta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (8)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni