OBORENA TRI UKRAJINSKA AVIONA I 12 DRONOVA: Konašenkov saopštio najnovije podatke sa fronta

Tanjug

11. 06. 2022. u 10:50

RUSKI sistemi protivvazdušne odbrane tokom proteklog dana oborili su dva ukrajinska lovca MiG-29, jedan jurišni avion Su-25 i 12 dronova, izjavio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

ОБОРЕНА ТРИ УКРАЈИНСКА АВИОНА И 12 ДРОНОВА: Конашенков саопштио најновије податке са фронта

Foto: EPA/Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

- Proteklog dana ruski sistemi PVO oborili su dva aviona MiG-29 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva u blizini sela Snjegirevka, Nikolajevska oblast, i jedan Su-25 u blizini Aleksandrovke, u oblasti Harkova - rekao je Konašenkov, prenosi agencija RIA Novosti.

On je još naveo da je ruska PVO oborila 12 ukrajinskih dronova u oblasti Harkova i LNR, kao i tri rakete ukrjainskog sistema Uragan.

Specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini ušla je u 108 dan. Aleksej Arestovič, savetnik šefa kabineta Vladimira Zelenskog, smatra da je do sada poginulo do 10.000 ukrajinskih vojnika.

Ukrajinske trupe granatirale su selo Golmovski u Donjeckoj Narodnoj Republici, ispalivši devet mina kalibra 120 milimetara, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre .

- Granatiranje je zabeleženo sa strane u pravcu: naselje Novoluganskoe – naselje Golmovski: ispaljeno je devet mina kalibra 120 milimetara - navodi se u poruci predstavništva na Telegram kanalu.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE DEJSTVO RUSKE AVIJACIJE: Napad na utvrđene položaje ukrajinske vojske

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju