VOJSKA DNR UNIŠTAVA JEDINICE VSU: Izbačeno iz stroja 40 ljudi, uništena dva BVP, haubice

P. Z. S. / ria.ru

10. 06. 2022. u 18:51

NARODNA milicija DNR saopštila je da je tokom današnjeg dana zajedno sa ruskom vojskom uništila više od 40 ukrajinskih vojnika, dva oklopna transportera, vatreni položaj haubice D-30 kalibra 122 mm i dva kamiona.

ВОЈСКА ДНР УНИШТАВА ЈЕДИНИЦЕ ВСУ: Избачено из строја 40 људи, уништена два БВП, хаубице

Foto Tanjug/AP

-U toku današnjeg dana, zajedničkim dejstvima vojnog osoblja Donjecke Narodne Republike i Oružanih snaga Ruske Federacije uništena su dva oklopna transportera BVP-2, jedan vatreni položaj artiljerijske haubice D-30 kalibra 122 mm, dva tereta vozila i više od četrdeset ljudi, suzbili su dve vatrene tačke neprijatelja kod Avdejevke, navodi se u poruci objavljenoj na Telegram kanalu Narodne milicije DNR.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane režima u Kijevu“.


Poslovni prostor sa zakupcem u Moskvi od 29 miliona rubalja
Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe i od 25. marta su završile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj je oslobođenje Donbasa.

BONUS VIDEO - PREDAJA PRIPADNIKA "AZOVA": Ukrajinski vojnici napuštaju "Azovstalj"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)