LUKAŠENKO O CILJEVIMA ZAPADA: Oni ne odustaju, želi da odseku Belorusiju od Rusije

Novosti online

10. 06. 2022. u 18:39

ZAPADNE zemlje ne odustaju od cilja da izravnaju front po ruskoj granici i spremne su da uđu u Belorusiju iz zapadnog dela Ukrajine, izjavio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

ЛУКАШЕНКО О ЦИЉЕВИМА ЗАПАДА: Они не одустају, жели да одсеку Белорусију од Русије

Foto: Andrei Stasevich/Pool Photo via AP/Vayar Military Agency via AP

-Zapadne zemlje još nisu odustale od cilja da izravnaju front kako bi se on protezao u pravcu: Smolensk-Pskov, Smolensk-Brjansk-Kursk i odatle do Rostova. Oni moraju da poravnaju front. A mi smo udaljeni skoro hiljadu kilometara i taj balkon se mora odseći. To je njihov cilj, oni se neće zaustaviti, ući će iz zapadnog dela Ukrajine ili još odnekud. Možda će morati da se vode borbe za zapadnu Ukrajinu da se ne odseče. Jer to je za nas nešto poput smrti, ne samo za Ukrajince. Strašne stvari se dešavaju unaokolo, rekao je Lukašenko.

Beloruski predsednik je takođe naveo šta to pomaže zemlji da istraje.

-U velikoj meri se držimo zahvaljujući pravdi koja i dalje postoji u našem društvu. Ako se toga odreknemo, onda će nas pomesti, rekao je on.

Ranije je Generalštab Oružanih snaga Belorusije izjavio, da NATO akcije pored granica Rusije svedoče o porastu vojne pretnje. Između ostalog, grupa NATO vojnika je u poslednjih šest meseci porasla više nego duplo kako kvalitativno, tako i kvantitativno.

Osim toga, u Sredozemnom i Baltičkom moru su se pojavile grupe koje nose krstareće rakete koje su bazirane na moru, povećana je vazduhoplovna grupacija u Poljskoj i baltičkim zemljama. U skladu sa tim, u Belorusiji je pokrenut niz akcija koje su usmerene na suzbijanje mogućih pretnji.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO - PREDAJA PRIPADNIKA "AZOVA": Ukrajinski vojnici napuštaju "Azovstalj"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu