(MAPA) IZVEŠTAJ SA FRONTA: Severodonjeck skoro oslobođen, izbačeno iz stroja 320 ukrajinskih vojnika, uništena brojna tehika

P. Z. S. / ria.ru

08. 06. 2022. u 22:51

RUSKA avijacija je visokopreciznim projektilima pogodila oklopni pogon u Harkovu, gde se remontovala oprema Oružanih snaga Ukrajine, a uništila je i komandno mesto, osam tenkova, dve VBR instalacije, artiljerijsku bateriju i stanicu za elektronsko ratovanje ukrajinske vojske za jedan dan, rekao je portparol Ministarstva odbrane IGor Konašenkov.

(МАПА) ИЗВЕШТАЈ СА ФРОНТА: Северодоњецк скоро ослобођен, избачено из строја 320 украјинских војника, уништена бројна техика

Foto AP

NAPREDAK OPERACIJE


-Visoko precizne rakete sa vazdušnim lansiranjem u Harkovskoj oblasti pogodile su oklopno postrojenje u čijim radionicama je vršena popravka i restauracija tenkova i drugih oklopnih vozila Oružanih snaga Ukrajine, saopštio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane.

Osim toga, ruska avijacija je za jedan dan uništila komandno mesto, osam tenkova, dve VBR instalacije, artiljerijsku bateriju i stanicu za elektronsko ratovanje ukrajinske vojske.

Ruski PVO sistemi oborili su dva lovca MiG-29, kao i jedan helikopter i 11 dronova ukrajinskog vazduhoplovstva, dok su ruske raketne snage i artiljerija uništile tri ukrajinske VBR baterije Smerč i Uragan za jedan dan, rekao je general.

Ilustracija riafan.ru

Konašenkov je takođe naveo da je „kao rezultat udara više od 320 nacionalista, četiri skladišta municije u Novolenovskom okrugu Zaporoške oblasti, devet oklopnih vozila, tri višecevna bacača raketa Grad, 15 topova i minobacača poljske artiljerije, 14 specijalnih vozila, a takođe i borbena vozila protivvazdušnih raketnih sistema „Buk-M1“ u oblasti Šelkopljasi i „Osa-AKM“ u Verhnjaja Roganki, Harkovska oblast.

Prema podacima Ministarstva odbrane, od početka specijalne vojne operacije (SVO) ruske trupe su uništile skoro 7.000 tenkova, oklopnih vozila i vozila Ukrajine. Ukrajinska grupacija u Donbasu trpi značajne gubitke u ljudstvu, samo pri oslobađanju Svjatogorska je poginulo preko 300 vojnika.

Ilustracija riafan.ru

Zajednički centar za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre saopštava da je u Donjeckoj Narodnoj Republici od početka SVO poginulo 157 civila, a 732 su ranjena.

Generalno tužilaštvo Donjecke Narodne Republike najavilo je pokretanje krivičnih postupaka protiv ukrajinskih snaga bezbednosti po članu „teroristički napad” zbog granatiranja teritorije republike 6. juna, prenosi Telegram kanal Kancelarije generalnog tužioca.

Više od 16.000 izbeglica iz Donbasa prešlo je tokom proteklog dana granične punktove u Rostovskoj oblasti, saopštilo je Pogranično odeljenje Federalne službe bezbednosti Ruske Federacije za region.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE DEJSTVO RUSKE AVIJACIJE: Napad na utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!