AMERIČKO PARTNERSTVO PROTIV KINE: SAD predložiti novi trgovinski pakt u Americi sa istimišljenicima

Tanjug

08. 06. 2022. u 18:46

ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džozefa Bajdena će osnažiti svoje konkurentske ciljeve protiv Kine pokretanjem novog trgovinskog pakta u Americi, fokusiranog na "partnere istomišljenike" u okviru postojećeg sporazuma o slobodnoj trgovini, izjavio je danas jedan visoki zvaničnik Bajdenove administracije.

АМЕРИЧКО ПАРТНЕРСТВО ПРОТИВ КИНЕ: САД предложити нови трговински пакт у Америци са истимишљеницима

Džozef Bajden / Foto AP

Vašington planira da u okviru postojećih trgovinskih sporazuma sa Kanadom i Meksikom iskoristi svoja američka partnerstva za ekonomski prosperitet i razvoj novih standarda upravljanja carinom, za unapređenje digitalne trgovine i za pitanja radne snage, životne sredine i korporativne odgovornosti, uprkos nedostatku bilo kakvih novih tarifnih olakšica za partenrske zemlje, prenosi Rojters.

Cilj Vašingtona je da o ovom pitanjima započne pregovore početkom jeseni, rekao je neimenovani zvaničnik.

BONUS VIDEO - VAŠINGTONSKE TAJNE: Ko je u Beloj kući bio gej, a koga su volele žene?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...