BRITANSKI PLAĆENICI OPTUŽENI PRED SUDOM DNR Pušilin: Počinili su prilično ozbiljne zločine

Srna

06. 06. 2022. u 21:07

ŠEF administracije Donjecke Narodne Republike /DNR/ Denis Pušilin izjavio je da su britanski plaćenici formalno optuženi danas pred sudom u DNR.

БРИТАНСКИ ПЛАЋЕНИЦИ ОПТУЖЕНИ ПРЕД СУДОМ ДНР Пушилин:  Починили су прилично озбиљне злочине

Foto: Depositphotos/Printscreen

- Strani plaćenici - u ovom slučaju Britanci koji su počinili prilično ozbiljne zločine - formalno su optuženi, a optužnice su pročitane na današnjem prvom ročištu, rekao je Pušilin televiziji "Rusija 24".

Pušilin je izjavio da ovo suđenje nije deo vojnog tribunala, prenosi TASS.

Kijev je od početka specijalne operacije regrutovao više od 6.800 stranih plaćenika iz 63 zemlje, naveo je ranije portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov, prenosi TASS.

- Ukupno, od početka specijalne vojne operacije, kijevski nacionalistički režim je u Ukrajinu privukao 6.824 stranih plaćenika iz 63 države, rekao je Konašenkov. Prema zvaničnom predstavniku ruskog Ministarstva odbrane, najviše plaćenika došlo je iz Poljske - 1.717 ljudi. 

- Oko 1.500 plaćenika stiglo je iz Sjedinjenih Država, Kanade i Rumunije. Po 300 ljudi iz Velike Britanije i Gruzije. 193 osobe stigle su iz oblasti Sirijske Arapske Republike pod kontrolom Turske, dodao je on.

BONUS VIDEO: BRITANSKI PLAĆENIK U UKRAJINI: Niko nije ni dinara dobio za ratovanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!