ZAPAD POKUŠAVA DA NAĐE RAZLOGE ZA ISPORUKE ORUŽJA KIJEVU Zaharova: Bez objašnjenja postaju države koje vrše agresiju

Tanjug

02. 06. 2022. u 12:18

ZAPAD pokušava da nađe razloge kako bi objasnio isporuke oružja Kijevu, kao i za svoje ponašanje prema Rusiji, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova, prenosi Sputnjik.

ЗАПАД ПОКУШАВА ДА НАЂЕ РАЗЛОГЕ ЗА ИСПОРУКЕ ОРУЖЈА КИЈЕВУ Захарова: Без објашњења постају државе које врше агресију

Foto: Profimedia/Shutterstock/Ilustracija

- Oni sve vreme traže izgovore da isporučuju naoružanje Ukrajini. Oni se pretvaraju da se ponašaju u skladu sa pravilima. To još nisu odbacili, zaista traže razloge kako bi nešto objasnili, jer bez objašnjenja postaju države koje vrše agresiju u svim pravcima- rekla je Zaharova u emisiji „Solovjov lajv".

Prema njenom mišljenju, zapadne zemlje pokušavaju da nađu uzroke svoje politike kako bi na "domaćoj sceni" razjasnili svoje postupke.

Rusija je uputila notu svim zemljama, uključujući SAD, zbog isporuka oružja Ukrajini, podseća Sputnjik.

U ruskom Ministarstvu spoljnih poslova su naglasili da se zemlje NATO-a "igraju vatrom" šaljući oružje u Ukrajinu, a iz Kremlja su poručili da to nimalo ne doprinosi rusko-ukrajinskim pregovorima.

Ranije je Zaharova komentarisala izjave evropskih političara da Ukrajina još ne može da traži status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, za koje je rekla da su podle prema Kijevu, prenose RIA Novosti.

Prethodno je italijanski premijer Mario Dragi rekao da se gotovo sve velike zemlje EU protive davanju Ukrajini statusa kandidata za članstvo u EU.

- To je veoma podlo prema Ukrajini. Zašto su takvi prema njima? Obećavali su svake godine ulazak Ukrajine u njihove redove. Govorili su im da su „sada još pola koraka, još pola centimetra, još jedan milimetar bliže svom željenom cilju koji su im nametnuli“ - eto, to su vam evropske integracije – rekla je Zaharova u eteru radija „Sputnjik“.

BONUS VIDEO:

POGLEDAJTE DEJSTVO RUSKE AVIJACIJE: Napad na utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OŠTRIM PREDMETOM NASRNUO NA TRI ŽENE: Policija savladala napadača, više osoba završilo u bolnici