ŠOJGU IZNEO STRAŠNE TVRDNJE: "Postoji realna pretnja da Ukrajina napravi nuklearno oružje"

Novosti online

24. 05. 2022. u 12:47

POSTOJI realna pretnja da će Ukrajina napraviti nuklearno oružje i vozila za njihovu isporuku, rekao je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

ШОЈГУ ИЗНЕО СТРАШНЕ ТВРДЊЕ: Постоји реална претња да Украјина направи нуклеарно оружје

Foto: Profimedia/Ilustracija

On je takođe rekao da je Zapad ignorisao predloge Rusije o "neširenju NATO-a" i da je bezbednosna situacija u istočnoj Evropi značajno loša.

Šojgu je dodao da Rusija "usporava tempo" specijalne operacije u Ukrajini zbog evakuacije stanovništva.

- Da bi civili napustili okružena naselja, najavljuju se povremeni režimi zatišja i stvaraju se humanitarni koridori. Naravno, to usporava tempo ofanzive, ali to se radi namerno kako bi se izbegle žrtve - rekao je on.

On je naglasio da oružane snage Rusije, za razliku od Ukrajine, ne napadaju civilnu infrastrukturu gde mogu da se nalaze civili.

Ruski ministar odbrane je rekao i da Zapad ne samo što negira neonacizam u Ukrajini, već i sa velikim počastima ugošćavaju predstavnike nacističkih jedinica koje su umešane u krvave zločine.

Šojgu je dodao da će Rusija "nastaviti specijalnu operaciju u Ukrajini, uprkos pritisku i podršci Zapada Kijevu".

- Uprkos velikoj pomoći Zapada kijevskom režimu i pritisku koji trpimo zbog sankcija, nastavićemo specijalnu vojnu operaciju dok svi ciljevi ne budu ispunjeni - rekao je on.

Prema njegovim rečima, Zapad hitno organizuje snabdevanje smrtonosnog oružja, strahujući od poraza ukrajinskih trupa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

HISTERIJA ZAPADA Lavrov: Insistiranje na porazu Rusije pokazuje njihovu agoniju