NOVI, STRAVIČAN UDAR ZA UKRAJINCE: Uništeno veliko skladište granata za američke haubice

Tanjug

24. 05. 2022. u 10:30

RUSKI avioni uništili su u Ukrajini visokopreciznim projektilima veliko skladište granata za američke haubice M777, izjavio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

НОВИ, СТРАВИЧАН УДАР ЗА УКРАЈИНЦЕ: Уништено велико складиште граната за америчке хаубице

Printscreen/Tviter

Precizirao je da je uništeno skladište u Razdolovki, u Donbasu, prenosi Izvestija.

Konašenkov je naveo da je uništen i jedan ukrajinski Mig 29.

Ruska artiljerija gađala industrijsku zonu Rubižnje

Ruska artiljerija gađala je ukrajinske rovove na periferiji industrijske zone Rubižnje u pravcu Severodonjecka.

Teške borbe u pravcu Limana

Pavlo Kirilenko, načelnik donjecke regionalne vojne administracije u istočnom ukrajinskom regionu Donbasa, izvestio je o „teškim borbama“ u pravcu Limana, gde su Rusi izvršili ofanzivu poslednjih dana.

- U pravcu Limana vode se teške borbe. U proteklih 12 sati među civilnim stanovništvom jedna je mrtva, a četiri osobe su povređene - rekao je Kirilenko.

Kirilenko je rekao da je nekoliko drugih gradova — Avdijevka, Svjatohorsk, Bahmut i Soledar — pod teškim granatiranjem ili raketnim i bombaškim napadima. Regionalni vojni guverner je izvestio o snažnom ruskom granatiranju duž svih linija fronta u regionu poslednjih dana, pri čemu ruske snage pokušavaju da se probiju na nekoliko lokacija.

Zelenski želi sastanak

Podsetimo, danas su tačno tri meseca od početka specijalne operacije ruske vojske u Ukrajini. Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je juče da je sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom moguć samo ako na dnevnom redu bude pitanje okončanja rata. 

BONUS VIDEO: Razminiranje Marijupolja

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!