KONAŠENKOV IZVEŠTAVA O STANJU NA FRONTU: Uništeno 76 ukrajinskih artiljerijskih i minobacačkih jedinica

Novosti onlajn

22. 05. 2022. u 11:14

RUSKE snage su tokom jučerašnjeg dana uništile tri baterije ukrajinskog višecevnog raketnog sistema „Grad“ i jednu stanicu za radioelekotronsku borbu „Bukovelj“, izjavio je na redovnom brifingu portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

КОНАШЕНКОВ ИЗВЕШТАВА О СТАЊУ НА ФРОНТУ: Уништено 76 украјинских артиљеријских и минобацачких јединица

foto: AP Photo/Alexei Alexandrov

Pored toga, kako je kazao, artiljerijskim i raketnim napadima uništeno je i 41 uporište ukrajinskih snaga i ukupno 76 artiljerijskih i minobacačkih jedinica.

- Naše raketne snage gađale su ukupno 583 lokacije sa ljudstvom i vojnom tehnikom protivnika, 41 komandni centar, 76 artiljerijskih i minobacačkih jedinica, između ostalog i tri baterije sistema `Grad“ i stanica za radioelektrosnku borbu `Bukovelj` - precizirao je Konašenkov.

Istovremeno, ruske PVO snage su tokom jučerašnjeg dana oborile i 11 ukrajinskih dronova, a presretnute su i dve ukrajinske rakete lansirane iz sistema „Smerč“.

Sa druge strane, avijacija je, prema rečima portparola ruskog odbrambenog resora, gađala 26 lokacija gde se nalazila ukrajinska vojska i uništila preko 210 ekstremista, onesposobila 38 jedinica vojne tehnike i uništila skladište sa municijom i to u blizini mesta Krasni Liman.

BONUS VIDEO:

PREDAJA PRIPADNIKA "AZOVA": Ukrajinski vojnici napuštaju "Azovstalj"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja