POKRENUTI SU OZBILJNI NAPADI: Putin se oglasio, Rusija pojačava odbranu

Tanjug

20. 05. 2022. u 16:42

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da se broj sajber napada na Rusiju od strane stranih državnih struktura višestruko povećao i da Rusija mora da pojača svoju sajber odbranu smanjenjem upotrebe stranog softvera i hardvera.

ПОКРЕНУТИ СУ ОЗБИЉНИ НАПАДИ: Путин се огласио, Русија појачава одбрану

Foto: Shamil Zhumatov/Pool Photo via AP/Jutjub/Voenno-stroitelьnый kompleks Minoboronы Rossii

Vrše se ciljani pokušaji da se onesposobe internet resursi kritične informacione infrastrukture Rusije, kazao je Putin i naveo da su na meti bili mediji i finansijske institucije.

- Pokrenuti su ozbiljni napadi na zvanične sajtove vladinih agencija. Mnogo su češći i pokušaji ilegalnog prodora u korporativne mreže vodećih ruskih kompanija - naglasio je on.

Putin je na sastanku sa članovima Saveta bezbednosti rekao da će Rusija morati da unapredi bezbednost informacija u ključnim sektorima i da pređe na korišćenje domaće tehnologije i opreme.

Sajtovi mnogih državnih kompanija i medijski sajtovi trpe sporadične pokušaje hakovanja otkako je Rusija poslala svoje oružane snage u Ukrajinu 24. februara, često da bi prikazala informacije koje su u suprotnosti sa zvaničnom linijom Moskve o sukobu.

BONUS GALERIJA: Rusko vazduhoplovstvo

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE RUSKE TENKOVE U AKCIJI - Snimci DNR prikazuju napade na položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

POČETAK TREĆEG SVETSKOG RATA Medvedev ukazao na mogući scenario: To bi bila totalna katastrofa