NACISTI AZOVA I AJDARA UZELI CIVILE KAO ŠTIT: General Mizincev naveo da je naoružanje postavljeno vrtićima, crkvama i bolnicama

P. Z. S. / ria.ru

17. 05. 2022. u 21:09

MILITANTI ukrajinskih nacionalnih bataljona „Azov“ i „Ajdar“ opremili su položaje u vrtićima, crkvama i bolnicama u DNR, Harkovskoj, Dnjepropetrovskoj oblasti i Zaporožju, general-pukovnik Mihail Mizincev, načelnik Nacionalnog centra za kontrolu odbrane Rusije Federacije, rekao je u utorak.

НАЦИСТИ АЗОВА И АЈДАРА УЗЕЛИ ЦИВИЛЕ КАО ШТИТ: Генерал Мизинцев навео да је наоружање постављено вртићима, црквама и болницама

Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija


-Neonacisti bataljona Azov: u Mirnogradu Donjecke Narodne Republike, u zgradi vrtića broj 19, koji se nalazi u mikrookrugu Vostočni, i internatu duž ulice L.Čajkina, opremljeni su uporišta i kasarne, a oklopna vozila i artiljerija su smešteni u neposrednoj blizini stambenih naselja, rekao je general.

On je pojasnio da su militanti Azova (protiv kojih su pokrenuti krivični postupci u Ruskoj Federaciji) u Borovoj, u oblasti Harkov, opremili kasarne u zgradi škole i u vrtiću Berjozka, a na teritorije su postavili tešku vojnu opremu, artiljeriju i MLRS. U podrumu civile sa decom nasilno drže nacionalisti.

Pored toga, militanti bataljona Aidar postavili su vatrene položaje, rasporedili artiljeriju i MLRS na teritoriji Bogorodičinog hrama u Pavlogradu Dnjepropetrovske oblasti, u neposrednoj blizini gusto naseljenih stambenih naselja. U Zaporožju su nacisti postavili vatrene položaje i postavili skladišta municije na niže spratove bolnica koje se nalaze na Sabornoj aveniji i ulici Pobedi. Istovremeno, bolničko osoblje i pacijenti drže se kao živi štit.

BONUS VIDEO - RUSKI "ALIGATOR" I "KROKODIL" U AKCIJI: U brišućem letu jure ka ukrajinskim položajima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!