PUTINOV BEZBEDNJAK: Ukrajina je izgovor za Zapad da vodi neobjavljeni rat protiv Rusije

Novosti online

17. 05. 2022. u 17:14

SPECIJALNA operacija Rusije u Ukrajini je bila iznuđena, preventivna mera, pošto je nivo bezbednosti Rusije izašao na nivo koji je postao pretnja njenom postojanju, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev na sednici Naučnog saveta pri Savetu bezbednosti RF.

ПУТИНОВ БЕЗБЕДЊАК: Украјина је изговор за Запад да води необјављени рат против Русије

Foto: Ministarstvo odbrane Ukrajine/Printscreen

-Zapad je pojačavao podršku Kijevu i gurao ga da pokrene nasilnu akciju velikih razmera na istoku Ukrajine. Istovremeno, globalna antiruska kampanja koju su pokrenuli Amerikanci i njihovi sateliti ubedljivo dokazuje da je Ukrajina postala izgovor za vođenje neobjavljenog rata protiv Rusije, citirala ga je pres služba Saveta bezbednosti.

-Mnogo pre februara 2022. godine postojale su namere da se pokrene takav rat i bile bi sprovedene bez obzira na delovanje Ruske Federacije. Zapadu nije potrebna moćna, suverena Rusija koja se dinamično razvija, dodao je Patrušev.

On je objasnio da globalna agresija protiv naše države ima, ne samo političku i ekonomsku, već i ideološku dimenziju.

-Situacija oko specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini pokazuje da se neoliberalizam kolektivnog Zapada pred našim očima trasformiše, pre svega, u ideologiju neoliberalnog fašizma koja je usmerena, pre svega, na iskorenjivanje ruskog mira, istakao je Petrušev.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO - VOJSKA DNR ČISTI MARIUPOLj: Pripadnici "Azov-a" digli u vazduh Dramsko pozorište

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)