POVRATAK MOSKVIČA: Posle odlaska Renoa, biće oživljen popularni ruski automobil

Novosti online

16. 05. 2022. u 20:19

POSLE odlaska Renoa, fabrika ove kompanije u Moskvi biće prenesena u vlasništvo grada a u njoj biti obnovljena proizvodnja automobila Moskvič preneo je na svom blogu gradonačelnik Moskve, Sergej Sobjanin, a prenose Ria Novosti.

ПОВРАТАК МОСКВИЧА: После одласка Реноа, биће оживљен популарни руски аутомобил

Foto: Piksabej

- Strani vlasnik (Renault) je odlučio da zatvori moskovsku fabriku. To je njegovo pravo, ali ne možemo dozvoliti da hiljade radnika ostanu bez posla. Zato sam odlučio da vlasnitšvo nad fabrikom prenesem na grad kako bi nastavila sa radom. U njoj ćemo proizvoditi automobile pod istorijskom markom Moskvič", napisao je Sobjanin.

Najavio je da će gradske vlasti nastojati da zadrže većinu zapsolenih Renoove fabrike i sa njom povezanih preduzeća. Prema njegovim rečima, u prvoj fazi biće organizovana proizvodnja putničkih automobila sa klasičnim pogonom, a u budućnosti i električnih.

- Osim toga, zajedno sa kompanijom KAMAZ i Ministarstvom industrije i trgovine radimo na lokalizaciji proizvodnje najvećeg broja komponenti u Rusiji, dodao je Sobjanin.

Ministarstvo industrije i trgovine takođe je saopštilo da su potpisana dokumenta o prenosu imovine grupacije Reno na Rusiju i Grad Moskvu.

BONUS VIDEO: VELIKI DOGAĐAJ ZA AUTOMOBILIZAM: Pre 82 godine u Beogradu je održana trka oko Kalemegdana

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)