PUTIN: U Ukrajini su pravljene komponente za biološko oružje

Novosti onlajn

16. 05. 2022. u 14:21

U UKRAJINI, pod kontrolom SAD, pravili su komponente biološkog oružja, stvarali mehanizme za destabilizaciju epidemiološke situacije u Zajednici nezavisnih država, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sednici ODKB u Moskvi.

ПУТИН: У Украјини су прављене компоненте за биолошко оружје

Vladimir Putin, Foto Tanjug

On je istakao da Rusija već dugo upozorava na vojno-biološke aktivnosti SAD na postsovjetskom prostoru.

- Kao što znate, Pentagon je otvorio desetine specijalizovanih bioloških laboratorija i centara na našem zajedničkom regionu i oni se ne bave pružanjem praktične medicinske pomoći stanovništvu onih zemalja u kojima su pokrenuli svoje aktivnosti - rekao je Putin.

Predsednik Rusije je dodao da je glavni zadatak američkih bioloških laboratorija prikupljanje biološkog materijala i proučavanje za svoje potrebe specifičnosti širenja virusa i opasnih bolesti.

- I sada, tokom specijalne operacije u Ukrajini, dobijeni su dokumentovani dokazi da su u neposrednoj blizini naših granica pravljene komponente biološkog oružja, kršeći Konvenciju o zabrani biološkog i toksičnog oružja - rekao je ruski predsednik.

Ruski lider je dodao da su u blizini granica Rusije „razrađivane moguće metode i mehanizmi za destabilizaciju epidemiološke situacije na postsovjetskom prostoru“.

Putin je zaključio da s tim u vezi ruska strana računa na podršku kolega za što brže sprovođenje ruske inicijative o formiranju u okviru FSB odgovarajućeg saveta za ovo pitanje, preneo je Sputnjik. 

Ruski predsednik pomenute dokaze nije javno pokazao. 

BONUS VIDEO:

POGLEDAJTE RUSKE TENKOVE U AKCIJI: Snimci DNR prikazuju napade na položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri