AMERIKA NE ŽELI DA BANKROTIRA Američki senator objasnio zašto je blokirao pomoć Kijevu

Novosti onlajn

14. 05. 2022. u 08:46

REPUBLIKANSKI senator iz Kentakija Rend Pol, koji je blokirao nacrt zakona o izdvajanju 40 milijardi dolara pomoći Kijevu, izjavio je da želi Ukrajini uspeh, ali ne po cenu bankrota Sjedinjenih Američkih Država.

АМЕРИКА НЕ ЖЕЛИ ДА БАНКРОТИРА Амерички сенатор објаснио зашто је блокирао помоћ Кијеву

Foto AP

- Zaista saosećam sa Ukrajinom i želim da uspe, ali ne želim da se to desi po cenu bankrota naše zemlje - rekao je Pol u intervjuu za radio VMAL DC.

Ranije je kazao da SAD ne mogu spasavati Ukrajinu, dovodeći u opasnost svoju ekonomiju. Senator je istakao da Kongres pažljivo treba da proračuna troškove koje će imati trezor ako inicijativa bude usvojena.

Nakon što je glasanje za nacrt zakona o pomoći Kijevu blokirano u ubrzanom formatu, za šta je dovoljan samo jedan glas protiv, sada će članovi Gornjeg doma parlamenta da razmatraju dokument u uobičajenom formatu. Predstavnički dom usvojio je predlog zakona još početkom sedmice.

Krajem aprila američki predsednik Džo Bajden zatražio je od Kongresa da izdvoji 33 milijarde za pomoć Kijevu, ali je kasnije ta suma uvećana na 40 milijardi dolara.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

POSLEDICE ŽESTOKIH BORBI: Pogledajte kako izgleda razoreni grad Popasnaja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a