PAD BITKOINA: Panična rasprodaja na kripto berzama, vrednost pala ispod 29.000 dolara

Tanjug

12. 05. 2022. u 08:39

PANIČNA rasprodaja na kripto tržištima se nastavlja, pri čemu je vrednost bitkoina pala ispod nivoa od 29.000 dolara.

ПАД БИТКОИНА: Панична распродаја на крипто берзама, вредност пала испод 29.000 долара

FOTO: EPA

Najveća svetska kriptovaluta je potonula za 2,42 posto na 28.716,15 dolara, na trgovanju u sredu uveče do 23.44 časa po istočnoameričkom vremenu, prema podacima Koin Metriksa. Eter se stropoštao za 4,93 procenta na 2.021,95 dolara, prenosi CNBC.

Snažan pad kriptovaluta i akcija usledio je nakon što je američka Kancelarija za statistiku rada objavila da je inflacija u SAD porasla za 8,3 posto na godišnjem nivou, nešto više od prognoza ekonomista koje je anketirala kompanija Dau Džons.

Taj podatak je zabrinuo investitore i naveo ih da "izađu" iz rizične imovine, uključujući kriptovalute. Cene kriptovalute se i dalje kreću u velikoj korelaciji sa indeksom S&P 500 i, odnedavno, s Nasdak Kompozitom.

- Tržište kriptovaluta je pod pritiskom već neko vreme. FED ostaje pri podizanju kamate, što je, generalno, izazvalo veliki strah na tržištu, pa se tako nastavlja pad akcija i kripto imovine, kaže Majkl Rinko, saradnik u brokerskoj kući AscendEks.

Ovo je drugi put u ovoj nedelji da je bitkoin pao na nivo od oko 29.000 dolara. Analitičari kažu da je nivo od 30.000 dolara psihološki prag za najveću kriptovalutu po tržišnoj kapitalizaciji i da bi mogao da potone još dublje ako sklizne ispod te granice.

 

BONUS VIDEO: UBICA NEGATIVNE ENERGIJE: Ćilibar ima razna lekovita svojstva, a ovaj je najkvalitetniji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest