KIJEV GURA KONTRAOFANZIVU NA IZJUM: Pre nego trupe u Donbasu dožive sudbinu vojske u Mariupolju

P. Z. S. /telegram rybar

11. 05. 2022. u 17:26

RUSIJA je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane režima u Kijevu osam godina“. Glavni cilj ruskog vojnog resora je oslobođenje Donbasa.

КИЈЕВ ГУРА КОНТРАОФАНЗИВУ НА ИЗЈУМ: Пре него трупе у Донбасу доживе судбину војске у Мариупољу

Foto AP

Kako bi sprečili pad Donbasa u toku je, kako pišu ruske društvene mreže pregrupisavanje snaga na Izjumskom pravcu:


*Zbog teške situacije jedinica Oružanih snaga Ukrajine u Donbasu, odlučeno je da se deo snaga 14. brigade preusmeri u rejon reke Severski Donec.

*Noću će neutvrđeni broj ljudstva i opreme brigade biti prebačen železnicom u pravcu Soledara radi jačanja grupe trupa.

Ilustracija telegram rybar


*U rejonu Zavgorodnog ostaće nekoliko jedinica 14. brigade, koje će preći pod komandu 4. brigade, pojačane sa 10 dodatnih tenkova i 300 vojnih lica odbrane.

*Verovatno će se prilagoditi i plan napada na bok snaga Oružanih snaga RF kod Izjuma. Razrađuje se opcija istovremenog napada Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Kazačja Lopana u blizini granice sa Ruskom Federacijom i jedinica izjumskog pravca na Rudnevo i Ivanovku.

*Očekuje se da prinudno mobilisani građani stignu iz Sumske oblasti i severnih regiona Harkovske oblasti kako bi formirali ofanzivnu grupu.

BONUS VIDEO - RUSKI "ALIGATOR" I "KROKODIL" U AKCIJI: U brišućem letu jure ka ukrajinskim položajima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RAT U UKRAJINI: U pravcu Hersona za 24 časa pogođeno je 27 osmatračnica Oružanih snaga Ukrajine (FOTO)