SRBI GLAVNA META ZAPADA: Beseda poglavara RPC patrijarha Kirila

V. N.

09. 05. 2022. u 08:00

POGLAVAR Ruske pravoslavne crkve patrijarh Kiril na besedi u glavnom hramu Oružanih snaga Rusije u Patriot parku u Moskvi, na praznik Svetih mironosica rekao je da su zapadne zemlje izazvale Prvi svetski rat kako bi uništile Srbiju.

СРБИ ГЛАВНА МЕТА ЗАПАДА: Беседа поглавара РПЦ патријарха Кирила

Foto AP

- Srbi su postali glavna meta zapadnih sila. I poznata provokacija u Sarajevu, sve je imalo za cilj da Srbija, po duhu bliska Rusiji, ali okružena zapadnim zemljama, prestane da postoji. Nisu želeli da prihvate ovaj hrabri, pravoslavni, ruskoljubivi narod. I zato su izazvali Prvi svetski rat - rekao je ruski patrijarh.

On je napomenuo da Rusija, za razliku od zapadnih zemalja, nikada nije vodila ratove samo zarad bogaćenja ili zauzimanja teritorija.

Poglavar RPC se, inače, nedavno našao na udaru šestog paketa sankcija Evropske unije. Pošto su francuski mediji objavili tu informaciju, portparol RPC Vladimir Legoida rekao je da su planovi EU "bez dodira sa zdravim razumom".

- Što su sankcije neselektivnije, to više gube dodir sa zdravim razumom i postizanje mira postaje teže - rekao je Legoida.

On je naglasio da se Ruska pravoslavna crkva moli za mir tokom svake liturgije, uz blagoslov ruskog patrijarha, te da pomoć svima koji su ugroženi zbog rata u Ukrajini samo služi kao potvrda tim rečima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

DRAMATIČNO UPOZORENJE TRAMPA: Treći svetski rat bio bi gori od svih ratova u istoriji, imamo oružje kakvo do sad nije viđeno