PANIKA U BERLINU: Pronađena eksplozivna naprava u sedištu ruske novinske agencije?

Tanjug

07. 05. 2022. u 14:14

BERLINSKI kriminalistički istražitelj i tužioci proučavaju napravu pronađenu u stambenoj zgradi u kojoj se nalazi osoblje ruske novinske agencije u gradskom okrugu Šteglic, saopštila je policija.

ПАНИКА У БЕРЛИНУ: Пронађена експлозивна направа у седишту руске новинске агенције?

Foto: EPA

Naprava je pronađena u petak, a istražitelji ispituju koliko je bila opasna i kome je bila namenjena, izjavio je portparol berlinske policije i dodao da će u toku dana dati još informacija.

Ruska ambasada u Berlinu saopštila je da je sinoć kroz prozor stambenog bloka bačena flaša i da je u naknadnom pretresu pronađena improvizovana bomba, koju su nemački saperi (čistači mina) identifikovali i deaktivirali i zatražila od nemačkih vlasti da pronađu i kazne odgovorne za ovaj incident, prenosi TASS.

Novinska agencija RIA saopštila je da neki njeni novinari žive u tom berlinskom bloku.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije zatražilo je danas da vlasti u Nemačkoj i drugim državama Evropske unije i NATO-a preduzmu korake da zaštite ruske novinare i njihove porodice u inostranstvu, naeo je Rojters.

- Politički motivisana odluka da se ruski mediji isključe iz etra u Evropskoj uniji bila je preteča fizičkog zastrašivanja ruskih novinara koje može kulminirati njihovom eliminacijom - navodi se u saopštenju ministarstva, prenela je britanska agencija.

BONUS VIDEO: AVIONI NADLEĆU MOSKVU - Piloti ruskih akrogrupa i vazdušnih snaga vežbaju za paradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna