KREMLJ SAOPŠTIO: Objavićemo ko je umešan u režiranje događaja u Buči

Novosti online

06. 05. 2022. u 15:24

PREDSEDNICI Rusije i Belorusije Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko razgovarali su o provokaciji u Buči, a informacije o njenim organizatorima će biti blagovremeno objavljene, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

КРЕМЉ САОПШТИО: Објавићемо ко је умешан у режирање догађаја у Бучи

Foto: AP Photo/Pavel Golovkin

- Naravno da je razgovarano o toj temi. Dobro je poznato i prilično je detaljno i argumentovano objašnjeno da se radi o potpunoj izmišljotini i namerno izrežiranoj nameštaljki - rekao je Peskov.

On nije želeo da govori o tome koja tačno zemlja stoji iza režiranja te provokacije.

- Informacije će se blagovremeno pojaviti - rekao je portparol Kremlja.

Ranije je beloruski lider Aleksandar Lukašenko u intervjuu za agenciju AP rekao da su „Britanci stigli iz Lavova, obavili snimanje u Buči i zatim to objavili“.

Ukrajinske vlasti i mediji objavili su video-snimak koji je navodno snimljen u gradu Buča u Kijevskoj oblasti, gde na putu leže tela poginulih. Korisnici interneta primetili su da „leševi“ navodno mrdaju rukama i sklanjaju se kako ne bi pali pod točkove vojnih vozila. Takođe se u retrovizoru jednog vozila može videti kako jedan od „poginulih“ ustaje čim je automobil prošao pored njega.

Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo je optužbe kijevskog režima o navodnom ubistvu civila u naselju Buča u Kijevskoj oblasti, rekavši da su fotografije i video-snimci iz Buče još jedan izrežirani događaj kijevskog režima za zapadne medije.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO - RUSKI "ALIGATOR" I "KROKODIL" U AKCIJI: U brišućem letu jure ka ukrajinskim položajima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna