PAKAO POD LIMANOM: Preživeli ukrajinski vojnik o izvlačenju sa položaja (VIDEO)

P. Z. S. /telegram RVvoenkor

06. 05. 2022. u 14:00 >> 14:01

NA ruskim društvenim mrežama pojavila se priča ukrajinskog vojnika o užasima preživelih pripadnika VSU iz 1. Vinjičkog streljačkog bataljona i ostataka 79. brigade.

ПАКАО ПОД ЛИМАНОМ: Преживели украјински војник о извлачењу са положаја (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Tviter/Nolan Piterson


-Bacili su nas u sektor sa mitraljezima, bez artiljerijske podrške. Zatrpani smo minobacačima, “gradom”, fosforom i kasetnim bombama. Tražili smo pomoć, nisu nam dali, nisu nam dali evakuaciju, a komandant bataljona nije poslao vozila po nas. Izašli smo 20 km peške pod granatiranjem. Izlazili smo u malim grupama, upadali u zasede. Bilo je 110 ljudi, više od polovine je poginulo, dok su odlazili preživeli, pridružili su se vojnici iz drugih odreda.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi genocidu od strane kijevskog režima“.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, od 25. marta Oružane snage Rusije su izvršile glavne zadatke prve etape specijalne operacije – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj ruskog vojnog resora je oslobođenje Donbasa.

BONUS VIDEO - Pogledajte: Ovako izgleda grad pod zemljom u "Azovstalju" koji su opkolili Rusi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)