RUSIMA ZABRANJENA KUPOVINA NEKRETNINA: Poslednji paket sankcija EU udario i na trgovinu nepokretnostima

P. Z. S. / Bloomberg News

04. 05. 2022. u 14:49

EVROPSKA unija je dodala zabranu imovinskih transakcija sa ruskim državljanima u svoj šesti paket sankcija osmišljenih da povećaju pritisak na Vladimira Putina.

РУСИМА ЗАБРАЊЕНА КУПОВИНА НЕКРЕТНИНА: Последњи пакет санкција ЕУ ударио и на трговину непокретностима

Foto: EPA



Predlogom Evropske komisije bi se zaustavili poslovi sa imovinom sa ruskim građanima, rezidentima i pravnim licima - zabranjujući prodaju ili prenos, direktno ili indirektno, „vlasničkih prava na nepokretnoj imovini koja se nalazi na teritoriji Unije ili jedinicama u kolektivnim investicionim preduzećima koja su izložena takve nepokretne imovine“, navodi se u zakonskom tekstu u koji je Blumberg (Bloomberg News) imao uvid.

Zabrana je deo najnovijeg poteza EU ​​da udari rusku državu i oligarhe, mere koje će po prvi put biti usmerene na unosnu naftnu industriju Moskve i Sberbanku, najveću banku u zemlji. Plan treba da potvrde zemlje članice EU ove nedelje pre nego što stupi na snagu - i može biti podložan promenama.

Zabrana se odnosi na Ruse koji nisu državljani EU i nemaju boravišnu dozvolu u zemljama članicama EU. Ne odnosi se na one koji imaju državljanstvo ili prebivalište u evropskom ekonomskom prostoru ili Švajcarskoj.

BONUS VIDEO - Pogledajte: Ovako izgleda grad pod zemljom u "Azovstalju" koji su opkolili Rusi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri