ŠOJGU OTKRIO ŠTA SE DEŠAVA U "AZOVSTALJU"! Saopštio najnovije vesti iz Mariupolja - "Amerikanci nastavljaju da upumpavaju oružje"

Novosti online

04. 05. 2022. u 11:22

UKRAJINSKE jedinice koje se i dalje nalaze u kombinatu "Azovstalj" u Mariupolju ostaju blokirane ispod čeličane, saopštio je danas ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu.

ШОЈГУ ОТКРИО ШТА СЕ ДЕШАВА У АЗОВСТАЉУ! Саопштио најновије вести из Мариупоља - Американци настављају да упумпавају оружје

Foto: Shutterstock/Ilustracija/Russian Defense Ministry Press Service via AP

- U skladu sa naređenjima vrhovnog komandanta, ostaci militanata koji se nalaze u industrijskoj zoni fabrike "Azovstalj" su blokirani duž čitavog perimetra. Novi predlozi nacionalistima da oslobode civile i polože oružje, uz garanciju života i postupanja u skladu sa normama međunarodnog prava, ignorisani su. Nastavljamo sa ovim pokušajima - rekao je on.

Šojgu je naglasio da ruska vojska u okviru specijalne operacije u Ukrajini zajedno sa jedinicama Luganske i Donjecke Narodne Republike proširuje kontrolu nad teritorijom u Donbasu.

Istovremeno, Šojgu je napomenuo da ruski vojnici "preduzimaju sveobuhvatne mere za zaštitu civilnog stanovništva".

- Radi bezbedne evakuacije civila iz zona borbenih dejstava svakodnevno se otvaraju humanitarni koridori i proglašavaju prekidi vatre - objasnio je on.

Kako je naglasio ruski ministar odbrane, "SAD i njihovi saveznici iz NATO-a nastavljaju da upumpavaju oružje u Ukrajinu".

- Svaki transport oružja Severnoatlantske alijanse koji je stigao na teritoriju Ukrajine smatramo legitimnom metom za uništenje - rekao je Šojgu.

Podsećamo, Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Vladimir Putin je rekao da je njen cilj "zaštita ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima".

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: BRITANSKI PLAĆENIK U UKRAJINI - "Niko nije ni dinara dobio za ratovanje"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)