ITALIJA je 25. aprila slavila Dan oslobođenja, "Festa della Liberazione", a Vito Petroćeli, senator "Pokreta 5 zvezdica" i predsednik Komisije za spoljne poslove Senata, na svom Tviteru napisao je reč „LiberaZione“ sa umetnutim velikim slovom „Z“. Zbog toga se digla bura, pošto je to protumačeno kao aluzija na simbol koji koristi ruska vojska u Ukrajini.

Komentari (5)

Laki

27.04.2022. 17:09

Italija ne prva stala i uz Hitlera. Istorija se ponavlja. Nije Konte toliko protiv svog Senatora koliko je privržen nacizmu i fašizmu. Vise je za Musolinineve ideale. Kao sto se vidi, maske sve vise padaju.

Đorđe

27.04.2022. 17:36

Italijani! Losi su vam RUSI. A kada su vam prvi pritekli u pomoc za vreme korone, kada su vas zaboravili iz EU? Sramite se barem 5 minuta

Boro

27.04.2022. 18:39

Fašizam je definitivno izašao iz kome. Musolinija ili pak Italija nikako ne prihvata realnost Rusije, dok joj ni malo ne smeta hrvatski tisak, gde skoro svaki novi pasus kreće naglašenim početnim slovom, koji je većinom slovo U.

Pedja

27.04.2022. 18:46

Oprosti im Boze, neznaju sta rade. Ovo je reinkarnacija fasizma, budi se opet musolinijev duh. Nije to ni tako lose, sve zveri opet pokazuju svoj trag, ulov ce biti laksi kad za to dodje vreme. Svaka cast Vito, ipak nisu ubili sve normalno u toj truloj propagandistickoj zapadnoj civilizaciji, ti i slicni tebi nam daju nadu da je ostalo jos sanse za vasu civilizaciju.