ŠANGAJ NE MOŽE DA SE IZBORI SA KORONOM: Virus se ponovo širi izvan zona karantina

Srna

21. 04. 2022. u 08:56

VLASTI u Šangaju saopštile su danas da čvrste restrikcije povodom kovida 19 za sada ostaju na snazi čak i u okruzima koji su uspeli da obore broj novih infekcija na nulu, pošto se virus korona ponovo širi izvan zona karantina.

ШАНГАЈ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗБОРИ СА КОРОНОМ: Вирус се поново шири изван зона карантина

Foto: Tanjug

Gradske vlasti registrovale su 15.861 novi asimptomatski slučaj zaraze i 2.634 simptomatska. Od kovida 19 umrlo je još osmoro ljudi, pa je ukupni broj preminulih u gradu porastao na 25.

Centralni okrug Đingan, u kojem živi blizu milion ljudi i gde se nalaze najpopularniji tržni centri, objavio je jutros da više nije dozvoljeno da stanovnici izlaze napolje zbog rizika na velikim skupovima.

Zamenik guvernera okruga Čongming rekao je na redovnoj konferenciji za novinare da većina restrikcija ostaje na snazi, ali da 90 odsto od 640.000 stanovnika teoretski može da izađe iz svojih domova.

Supermarketi ostaju zatvoreni, vozila ne mogu da se kreću bez odobrenja i samo jedna osoba iz domaćinstva može da napusti dom svakog dana u Čongmingu, rekao je zamenik guvernera Žang Žitong.

Izvan karantinskih područja zabeležena je 441 nova infekcija, dok ih je dan ranije bilo 390. 

BONUS VIDEO: POZITIVNI ILI NEGATIVNI, UTVRDITE SAMI: Kako se koristi kućni test na kovid?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna