CRVENIM TRGOM PRODEFILOVAĆE 11.000 VOJNIKA: Na poligonu Alabino kod Moskve održana proba vojne parade

Tanjug

18. 04. 2022. u 11:11

NA poligonu Alabino kod Moskve danas je održana proba vojne parada povodom Dana pobede, koja će biti održana tradicionalno 9. maja na Crvenom trgu.

ЦРВЕНИМ ТРГОМ ПРОДЕФИЛОВАЋЕ 11.000 ВОЈНИКА: На полигону Алабино код Москве одржана проба војне параде

Foto: AP

Ove godine na Paradi pobede Crvenim trgom prodefilovaće 11.000 vojnika, rečeno je u ruskom Ministarstvu odbrane. Na paradi će biti prikazana 131 jedinica savremenog naoružanja i vojne opreme, kao i 77 aviona i helikoptera, prenosi RIA Novosti.

Između ostalog, na paradi će biti prikazana protivminska oklopna vozila „tajfun”, oklopna borbena vozila BMP-2, BMP-3 i Kurganec-25, tenkovi T-72BZM, T-90M Proboj i T-14 Armata, kao i raketni sistemi „iskander-M” i haubice. U ešalonu će biti i sistemi PVO Tor-M2, Buk-M3 i S-400 trijumf.

U Rusiji, koja je u Drugom svetskom ratu imala 27 miliona žrtava, svake godine na Dan pobede 9. maja održavaju se parade pobede u Moskvi i drugim gradovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi