BRAZILSKA VOJSKA KUPILA 30.000 PILULA VIJAGRE: "Nevino" objašnjenje nije prošlo u javnosti

Novosti online

12. 04. 2022. u 23:55

POLITIČKI protivnici brazilskog predsednika Žaira Bolsonara pobunili su se nakon što je otkriveno da je vojska kupila 30.000 pilula protiv impotencije.

БРАЗИЛСКА ВОЈСКА КУПИЛА 30.000 ПИЛУЛА ВИЈАГРЕ: Невино објашњење није прошло у јавности

Foto EPA

- Moramo da znamo zašto Bolsonarova administracija troši javni novac na kupovinu tolikih količina vijagre - rekao je poslanik Elijas Vaz.

Vojska je ponudila nevino objašnjenje - ovaj lek se koristi u lečenju pulmonarne hipertenzije. Međutim, u izveštaju Globa se pojašnjava da se kupljene doze ne koriste za lečenje pritiska, već impotencije.

- Kako se osećate kada znate da plaćamo vijagru za oružane snage. Ja se osećam impotentno - objavila je na Tviteru pevačica Zelija Dankan.

Kongresmen iz Rio de Žaneira Marselo Freišo najavio je da će tražiti od tužilaštva da istraži ovaj slučaj.

- Bolsonarova administracija se zafrkavala oko kupovine vakcina protiv kovida, ali je odobrila preskupu kupovinu 35.000 tableta vijagre za oružane snage - naveo je on na Tviteru.

Političar levog centra, koji planira da se kandiduje na predsedničkim izborima u oktobru, Siro Gomeš, rekao je da, iako oružane snage zaslužuju poštovanje, njihova odeljenja za nabavku su usmerena na demoralisanje vojske.

- Osim ako su u stanju da dokažu da razvijaju neku vrstu tajnog oružja - sposobnog da unese revoluciju u međunarodnu industriju oružja - biće teško opravdati kupovinu 35.000 pilula za erektilnu disfunkciju - rekao je Gomeš.

(rts)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna