"SVET SE SETIO ŽRTAVA U JUGOSLAVIJI" Ruski ambasador - Vašington treba da odgovara za desetine hiljada izgubljenih ljudskih života

R. V.

26. 03. 2022. u 08:19

VOJNA specijalna operacija Ruske Federacije je osmišljena da okonča genocid nad civilnim stanovništvom u Donbasu, Rusija, za razliku od Sjedinjenih Država, čini sve da zaustavi ratne zločine u Ukrajini. Ovo je u petak izjavio ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov, komentarišući optužbe zamenice državnog sekretara za politička pitanja Viktorije Nuland o navodnoj umešanosti ruskog rukovodstva u pogibiju hiljada Ukrajinaca i ruske vojske.

СВЕТ СЕ СЕТИО ЖРТАВА У ЈУГОСЛАВИЈИ Руски амбасадор - Вашингтон треба да одговара за десетине хиљада изгубљених људских живота

Foto: I. Marinković

- Takva cinična retorika portparola Stejt departmenta je neprihvatljiva. Vašington treba da odgovara za uništene gradove i desetine hiljada ljudskih života izgubljenih u Jugoslaviji, Avganistanu, Iraku, Libiji i Siriji. Bezbroj zločina koji su obeležili put SAD „Vojne intervencije NATO-a nisu iscrpljena nedavna istorija - citira Antonova pres služba ambasade na svom Telegram kanalu.

On je podsetio da se u četvrtak „svet setio žrtava u Jugoslaviji”.

Foto Z. Jovanović

- Kao rezultat američkog bombardovanja, koje je trajalo 78 dana, ubijeno je više od 2.000 nevinih ljudi, uključujući decu, žene i starce. Amerika je zbrisala brojne civilne infrastrukturne objekte. Kao rezultat, zemlju je dovela u humanitarnu katastrofu - naglasio je šef diplomatske misije.

Antonov je rekao da je „ruska specijalna operacija osmišljena da stavi tačku na dugogodišnji genocid nad civilima u Donbasu i da razoruža neonaciste u Ukrajini“. Vreme je da shvatimo da naša zemlja, za razliku od Amerikanaca, čini sve da zaustavi ratne zločine“, zaključio je ambasador.

Ministar savetnik Ambasade Rusije u Sjedinjenim Američkim Državama Aleksandar Kim u petak je na posebnom sastanku Stalnog saveta Organizacije američkih država (OAS) o Ukrajini rekao da je Rusija pokrenula specijalnu operaciju „za zaštitu civilnog stanovništva Donbasa i zaustaviti osmogodišnji rat i genocid koji je pokrenuo kijevski režim, a koji su se „zapadne zemlje trudile da ne primete.

Foto: Printskrin

- Odmah smo rekli da nećemo udarati po civilnim ciljevima. Shvatajući to, ukrajinski nacionalisti i radikali, shvatajući da će pre ili kasnije morati da odgovaraju za svoja zlodela, počeli su da koriste civile kao „živi štit“, da ih smeste u stambena naselja teško naoružanje, da bi se sprečilo stanovništvo da napusti gradove duž humanitarnih koridora. To je izazvalo humanitarnu krizu u Ukrajini - naglasio je diplomata.

BONUS VIDEO:

SANKCIJE RUSIJI SE OBILE ŠPANCIMA O GLAVU: Narod besan zbog visokih cena benzina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!