POSLEDNJE INFORMACIJE SA FRONTA: Ukrajinski kontranapad kod Nikolajeva, žestoke borbe u Mariupoljskom kotlu (VIDEO/FOTO/MAPA)

P. Z. S. /telegramt/zola_of_renovation

18. 03. 2022. u 01:10 >> 03:08

SPECIJALNA operacija Oružanih snaga Rusije u Ukrajini počela je 24. februara. Žestoki sukobi su na više pravaca, a posebno u Mariupolju.

ПОСЛЕДЊЕ ИНФОРМАЦИЈЕ СА ФРОНТА: Украјински контранапад код Николајева, жестоке борбе у Мариупољском котлу (ВИДЕО/ФОТО/МАПА)

Foto printskrin telegram voenkorKotenok

Poslednje stanje na frontovima u Ukrajini dao je na svom Telegram kanalu Vladislav Ugoljni:


KIJEVSKI PRAVAC - nema značajnih promena. Na severozapadu se nastavljaju borbe u Irpinskoj oblasti, Žitomirski auto-put je blokiran oko 30 km zapadno od Kijeva. Nastavlja se blokada Černihova, Priluka i Mene. Istočno od Kijeva nastavlja se zauzimanje položaja naspram Brovara i Borispolja.

SLOBOŽANSKI PRAVAC - nastavlja se blokada Sumija, Konotopa i Ahtirka. Istočno od Harkova oslobođen je Čugujev. Borbe se nastavljaju za Izjum, ruska vojska ga je zaobišla i, prema preliminarnim informacijama, vodi borbe u oblasti Gusarovke, jugoistočno od Barvenkova. Nije bilo informacija o zauzimanju ovog poslednjeg.



LUGANSKI FRONT – Rubižnje je oslobođeno. Borbe se vode u Severodonjecku i na periferiji Lisičanska. Nema podataka o konačnom čišćenju Popasne. Na Bahmutki se nastavlja bitka sa neprijateljskim trupa.

DONjECKI FRONT, od Volnovahe do Debaljceva - nastavljaju se bitke za Mariinku, dobijene su informacije o oslobađanju Verhnjetoreckog.

ZAPOROŠKI PRAVAC, od Vasiljevke do Volnovahe — borbe su se pojačale, ali linija fronta se nije menjala sve do Velike Novoselke. Istočno od njega oslobođena je Prečistovka. Ugledar je opkoljen sa tri strane, prema preliminarnim informacijama, neprijatelj ga je napustio.

Foto printskrin telegram zola_of_renovation


MARIUPOLjSKI KOTAO - juriš na grad se nastavlja, nakon uspostavljanja kontrole nad brojnim oblastima, počela je puna evakuacija civilnog stanovništva. Linija fronta se postepeno pomera ka centru grada.
 

PRAVAC HERSON-NIKOLAJEV – Ukrajinska vojska pokušava da izvrši kontranapad na ruske položaje. Po svemu sudeći, prednje položaje kod Voznesenska ruska vojska je napustila da bi ojačala odbranu na jugu i istoku Nikolajeva. Položaji naspram Krivog Roga i Nikopolja se zadržavaju.

BONUS VIDEO - OSLOBOĐENjE JE BLIZU: Žestoke borbe u Mariupolju, Rusi uništavaju nacističke jedinice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

VAPAJ BLINKENA: Ako nastavimo da odlažemo pomoć Ukrajini – posle može biti prekasno