GRČKI POLJOPRIVREDNICI PRETE BLOKADOM PUTEVA: Upozorenje zbog rasta cena goriva i energenata

Tanjug

13. 02. 2022. u 20:12

GRČKI poljoprivrednici upozorili su danas da će blokirati sve glavne puteve u znak protesta zbog rasta cene goriva i energenata.

ГРЧКИ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ ПРЕТЕ БЛОКАДОМ ПУТЕВА: Упозорење због раста цена горива и енергената

Foto AP

Na skupu južno od Larise, u centralnom delu Grčke, poljoprivrednici su zatražili sastanak s premijerom Kirjakosom Micotakisem, preneo je AP.

Oni već desetak dana drže u blokadi put od Larise do Kozanija, a danas su, tokom protesta, prosuli po njemu mleko.

-Postavlja se pitanje da li ćemo mi i naša stada preživeti, rekao je predsednik jednog udruženja stočara Argiris Bajrahtaris.

Predsednik udruženja poljoprivrednika iz Tirnavosa, severno od Larise napomenuo je da dizel gorivo košta oko 1.60 evra za litar,"dok je u drugim evropskim zemljama 70 centi".

Grčka ima jedne od najviših nameta na cenu goriva u odnosu na druge države članice EU i oni čine dve trećine cene.

Dok u celoj Evropi rastu cene energenata, grčki poljoprivrednici zahtevaju smanjenje cena goriva i stabilizovanje cena električne energije bez obzira na promene u cenama nafte i prirodnog gasa iz uvoza.

BONUS VIDEO - VELIKA AKCIJA POLICIJE: Uhapšeno 10 osumnjičenih za proizvodnju i prodaju narkotika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAJNOVIJA VEST IZ PARIZA: Muškarac preti eksplozivom u iranskom konzulatu