ČLANICA NATO-a ODBILA DA EVAKUIŠE DIPLOMATE IZ KIJEVA: Dokaz da Zapad diže paniku oko situacije u Ukrajini

Novosti onlajn

31. 01. 2022. u 13:30

GRČKI ministar spoljnih poslova Nikos Dendijas uverio je svog ukrajinskog kolegu Dmitrija Kulebu da nema planova za evakuaciju grčkih diplomata i njihovih porodica iz Ukrajine, saopštila je u ponedeljak pres-služba ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova.

ЧЛАНИЦА НАТО-а ОДБИЛА ДА ЕВАКУИШЕ ДИПЛОМАТЕ ИЗ КИЈЕВА: Доказ да Запад диже панику око ситуације у Украјини

Foto: Depositphotos

Ranije je informativna služba grčkog ministarstva spoljnih poslova javila da će Dendias u ponedeljak posetiti gradove Sartanu i Mariupolj u delu Donbasa koji kontroliše Kijev kako bi se sastao sa grčkom dijasporom i lokalnim zvaničnicima.

- Kuleba je razgovarao sa grčkim ministrom spoljnih poslova Nikosom Dendijasom... Dendijas je rekao da grčka strana pomno prati situaciju i smatra da trenutno nema osnova za preuranjene odluke. Grčka ne planira da evakuiše diplomate ni članove njihovih porodica, niti poziva grčke državljane i Ukrajince grčkog porekla da napuste Ukrajinu. Istovremeno, grčka vlada je spremna da nastavi da efikasno pomaže grčkoj zajednici u Ukrajini - navodi se u poruci.

Prethodno su SAD odlučile da ostave jedan broj diplomata iz američkog diplomatskog predstavništva u Kijevu. Američki Stejt department je od 23. januara dozvolio dobrovoljni odlazak iz Ukrajine dela zaposlenih u američkoj ambasadi u Kijevu i članova porodica diplomata zbog, kako kažu u Vašingtonu, „nastavljene pretnje vojnom akcijom iz Rusije. " U međuvremenu, šef diplomatije EU Žozep Borel napomenuo je da zemlje EU neće evakuisati diplomatska predstavništva iz Ukrajine i pozvao da se ne dramatizuje situacija.

BONUS VIDEO: KRIZA KOJA BRINE CEO SVET - Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu