OD DANAS OGRANIČENE CENE DIZELA I BENZINA: Uredba Vlade stupila na snagu, stroge kazne za sve koji se ogluše

Tanjug

12. 02. 2022. u 07:51

OD DANAS se primenjuju ograničene cene dizela i benzina, a na osnovu Uredbe Vlade o ograničenju cena evrodizela i evropremijuma BMB 95, koja je objavljena juče u Službenom glasniku.

ОД ДАНАС ОГРАНИЧЕНЕ ЦЕНЕ ДИЗЕЛА И БЕНЗИНА: Уредба Владе ступила на снагу, строге казне за све који се оглуше

Foto: Novosti

Cena za evrodizel od 179 dinara za litar, i od 171 dinara za litar premijum BMB 95 primenjivaće se u narednih 30 dana, navedeno je u Uredbi.

Na najvišu maloprodajnu cenu ovih naftnih derivata nije dozvoljeno obračunavati druge naknade ili druge troškove.

Privredni subjekti ne smeju isporučivati ove vrste goriva u količinama manjim od prosečnih u poslednjih 12 meseci. Za nepoštovanje odredbi kazne za pravno lice su od 100.000 do dva miliona dinara, a može mu se izreći i zaštitna mera zabrane obavljanja delatnosti od šest meseci do godinu dana.

Nadzor nad primenom uredbe sprovodiće Ministarstvo trgovine.

BONUS VIDEO: PRED SRBIJOM NOVI AUTO-PUTEVI I PRUGE - Pogledajte šta nas očekuje u ovoj godini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)