PROBIJA PANCIRE I ZIDOVE: Ruski automat ŠAK-12 strah za teroriste (VIDEO)

Novosti online

07. 02. 2022. u 18:10

RUSKI odbrambeni koncern „Rosoboroneksport“ objavio je video-snimak koji pokazuje mogućnosti automatske puške velikog kalibra ŠAK-12.

ПРОБИЈА ПАНЦИРЕ И ЗИДОВЕ: Руски аутомат ШАК-12 страх за терористе (ВИДЕО)

Foto printskrin youtube Rosoboronexport

Kako se navodi, taj automat ne samo da može da probije pancir, već i konstrukciju od cigle.

Automat je projektovan po „bulpap“ konfiguraciji. Ovakav sistem izrade streljačkog oružja obezbedio je smanjene njegovih ukupnih gabarita i omogućio širok spektar primene različitih dodataka kao što su prigušivači. Na taj način povećana je preciznost i samim tim taktička efikasnost. Automatska puška je duža od jednog metra, a teška je otprilike pet kilograma.

Municija krupnog kalibra 12,7×55 milimetara SC-130 pruža mogućnost oružju da odmah neutrališe metu. To omogućava izuzetnu fleksibilnost prilikom rešavanja taktičnih zadataka na kratkim i ultra-kratkim distancama.

To je oružje namenjeno protivterorističkim jedinicama za izvođenje operacija u ograničenom, zatvorenom prostoru kakve su stambene jedinice i industrijski objekti. Osnovni zadatak ovog automata je brzo i efikasno uništavanje terorista, čak i ako se nalaze u zaklonima ili nose pancire. ŠAK-12 je veoma efikasan u bliskoj borbi i u zatvorenim prostorijama, posebno kada su u pitanju situacije sa velikim brojem talaca.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!