SASTANAK NORMANDIJSKE ČETVORKE U PARIZU: Predstavnici Rusije, Ukrajine, Nemačke i Francuske se dogovorili da poštuju primirje

G. Čvorović - Od stalnog dopisnika: PARIZ

26. 01. 2022. u 22:24

DIPLOMATSKI predstavnici Rusije, Ukrajine, Nemačke i Francuske saglasili su se u Parizu na sastanku tzv. "Normandijskog formata" pod okriljem Jelisejske Palate, da podržavaju bezuslovno poštovanje primirja.

САСТАНАК НОРМАНДИЈСКЕ ЧЕТВОРКЕ У ПАРИЗУ: Представници Русије, Украјине, Немачке и Француске се договорили да поштују примирје

Foto: Profimedia

Takođe su potvrdili da Sporazum iz Minska ostaje osnova za rad u ovom formatu.

Iz Jelisejske palate su se obratili javnosti saopštenjem u kome se ističe da su se savetnici šefova država i vlada ovih zemalja, uz učešće predstavnika ministarstava spoljnih poslova saglasili da ostaju posvećeni ublažavanju trenutnih nesuglasica u budućem radu.

Istaknuto je i da potpuno podržavaju mere jačanja primirja iz jula 2020, bez obzira na razlike oko drugih pitanja u vezi sa primenom sporazuma iz Minska. Učesnici pariskog sastanka su razgovarali i o značaju Trilateralne kontakt grupe i njenih radnih grupa da bi se, kako se ističe, intezivirale aktivnosti za brz napredak u primeni sporazuma iz Minska. Dogovorili su se da se ponovo sastanu u Berlinu za dve nedelje.

BONUS VIDEO: Najnoviji ruski dron "Orion" razneo metu u paramparčad

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!